Gyakran ismételt kérdések a duguláselhárítással kapcsolatban

Sok éves tapasztalattal rendelkező csapatunk nagy szakértelemmel, professzionális eszközökkel dolgozik. Az alábbi problémákkal fordulhat hozzánk: padlóösszefolyó duguláselhárítás, kézmosó duguláselhárítás, zuhany duguláselhárítás, mosogató duguláselhárítás, WC duguláselhárítás, fővezeték duguláselhárítás, csatorna nyomvonal meghatározás és kamerás csatornavizsgálat.

Duguláselhárítási szolgáltatásainkat ide kattintva nézheti meg.

Duguláselhárítási szolgáltatásainkkal a hét minden nap napján, a nap 24 órájában állunk rendelkezésére. Hétvégén és ünnepnapokon +3.000 forintos kiszállási díjjal dolgozunk.

A duguláselhárítás kiszállási díjai az alábbiak szerint alakulnak:

  • Munkanapokon munkaidőben 7:00 és 19:00 óra között 3.000 Ft Budapesten.
  • Budapesten kívüli kiszállási díjaink közös megegyezés szerint alakulnak.
  • Hétvégén és ünnepnapokon +3.000 Ft
  • Minden nap 19:00 és 22:00 óra között +5.000 Ft
  • Minden nap 22:00 és 7:00 óra között +7.000 Ft

A kiszállási díjainkat, illetve a duguláselhárítás árait itt megtekintheti.

Nem, a főváros mellett egész Pest megye területén is vállalunk duguláselhárítást.

Tekintse meg duguláselhárítási szolgáltatásainkat!

Duguláselhárítás akár 1 órán belül. Fontos a dugulás mielőbbi megszüntetése, ezért a forgalmi viszonyoktól függően Budapesten és Pest megyében akár 1 órán belüli kiszállást is vállalunk. Természetesen igyekszünk mindig a megbeszéltek szerint, pontosan és időben érkezni.

Ellentétben más cégekkel, ahol csak homályosan tüntetik fel a duguláselhárítások árait, mi fix árakon dolgozunk, rejtett költségek nélkül. Nálunk nem érhetik kellemetlen meglepetések, nem árulunk zsákbamacskát: nem óra vagy méter áron dolgozunk, hanem az előre megbeszéltek szerint végezzük a duguláselhárítást. 

Tekintse meg duguláselhárítási árainkat!

Fizetnie csak akkor kell, ha a dugulást maradéktalanul megszüntettük. Ezt kétféleképpen intézheti: egyrészt készpénzzel, amit a helyszínen a szakembernek ad át, vagy azt is választhatja, hogy elküldjük e-mail címére az online számlát, majd átutalással egyenlíti ki azt.
Igen, számláinkat a biztosítók is elfogadják, amennyiben az Ön által kötött biztosítás kiterjed a dugulásokra is.
Természetesen nem. Számunkra elsődleges a korrektség, így nálunk nincsenek rejtett költségek, mi fix árakon dolgozunk. Nálunk nem érhetik kellemetlen meglepetések, nem árulunk zsákbamacskát: nem óra vagy méter áron dolgozunk, hanem az előre megbeszéltek szerint végezzük a duguláselhárítást.
Minden elvégzett duguláselhárításra 10 nap garanciát biztosítunk, mert tudjuk, hogy jól végezzük a munkánkat.
11 év tapasztalata van a hátunk mögött. Több száz duguláselhárításon vagyunk túl, így nincs olyan eltömődött mosogatógép, kád, szifon, nyomócső vagy strang, ami kifogna rajtunk. Minden dugulásra van megoldásunk. Professzionális gépparkunk segítségével a leghúzósabb dugulásokat is megszüntetjük. Garantáljuk a szakszerű, hatékony és gyors segítséget.
Olyan professzionális szerszámokkal és nagy teljesítményű, spirálos duguláselhárító gépekkel, ipari csőgörényekkel, csatornakamerákkal, illetve a duguláselhárítás csúcsát képviselő, magasnyomású csatornamosó (WOMA) berendezésekkel dolgozunk, amelyek az épületen belüli és az udvari dugulások elhárítását is lehetővé teszik. A spirál- és szerszámkészlettel felszerelt Womás duguláselhárító gép még a meszes, cementes lerakódások tisztításánál is alkalmazható. A gép hatékonyságát a motorja által generált, akár 300 bar teljesítményű nyomás biztosítja.
Az, hogy meddig tart egy dugulás megszüntetése, számtalan tényezőtől függ, legfőképpen attól, hogy milyen típusú dugulásról van szó, illetve hogy mekkora a baj. Tapasztalt szakembereink a professzionális szerszámokkal és gépekkel a kisebb, felső csővezetékekben lévő dugulást akár pár percen belül meg tudják szüntetni. Egy átlagos konyhai, vagy fürdőszobai dugulással akár fél órán belül elbánunk. A kültéri dugulások esetében azonban már más a helyzet: az aknák és csapadékvíz-elvezetők gyökérbenövése több emberes feladat is lehet, ami több órát is igényelhet. Ha pedig bontásra kerül sor, akkor akár egy teljes napig is eltarthat a folyamat.
Nagy segítség, ha már a telefonban elmondja, hogy a dugulás családi házban, újépítésű társasházban, panel lakásban vagy ipari létesítményben van, illetve megosztja velünk, hogy pontosan melyik helyiségben van a dugulás, Ön szerint mi okozhatja azt, esetleg meg tudja-e tippelni az eldugult csőszakasz átmérő méretét is.
Mosogató dugulás esetén amennyiben a szekrényből már a szakember érkezése előtt kipakol, időt takarít meg, hiszen akkor munkatársunk akadálytalanul hozzáférhet a szifonhoz és a lefolyócsövekhez. Bármilyen más dugulás esetén is megköszönjük, ha a helyszínt előzetesen hozzáférhetővé teszi.
Sajnos nem. A dugulások 90-95 százalékában szerencsére meg tudjuk oldani a problémát falbontás nélkül is, azonban elfordulnak olyan speciális helyzetek, amikor szakembereink úgy döntenek, elkerülhetetlen a bontás. Ilyen például egy megtört szennyvízelvezető-cső, vagy amikor építőanyag kerül a lefolyórendszerbe, netán gyökérbenövésre bukkanunk.
Tapasztalt szakembereink alapvetően bontás nélküli duguláselhárításra törekednek, sajnos azonban előfordulnak olyan esetek, amikor bárhogyan próbálkoznak, nem tudják megszüntetni a dugulást, mert vagy a hely adottságai miatt nem megy, vagy azért, mert csőtörés áll fenn. Ilyen esetben egy második kör következik, amikor egyedi megállapodás szerint árajánlatot küldünk Önnek a bontással járó helyreállítási munkáról. Ha szükséges, földmunkagépet is rendelünk, hogy időhatékonyan és minél kevesebb erőforrással ássuk fel az érintett területet.
Természetesen. A bontás teljes folyamatát mi intézzük, így a törmelékek elszállításáról is gondoskodunk.
Természetesen! Tudjuk, hogy épp elég kellemetlenséget, koszt okoz a dugulás, ezért kifejezetten odafigyelünk a munka során otthona tisztán tartására, szükség esetén lábzsákot húzunk a cipőnkre, hogy ne koszoljunk. Speciális fertőtlenítő és szagtalanító sprayt alkalmazunk abban az esetben, ha a dugulás következtében vagy munkálataink során szennyvíz folyik ki a padlóra.
A lefolyóvezetékek tisztításra alkalmas, tetszőleges hosszúságúra toldható csőtisztító spirálgépet, vagyis a köznyelvben csak csőgörényként ismert szerkezetet vetjük be. A lefolyótisztító szerkezet a cső méretének megfelelően különböző méretű és kialakítású spirálfejekkel szerelhető fel. A spirálgép az eldugult csőben felszakítja a lerakódásokat, zsiradékokat és egyéb szennyeződéseket. Előnye, hogy bármilyen hosszúságig toldható, attól függően, hogy milyen mélyen van a dugulás a csőben. Két típusa van: a kézi, illetve a gépi. Kézi spirál esetében folyamatos tekeréssel, mozgatással oldhatjuk fel a lerakódott dugulást a cső faláról. A fúrógépre csatlakoztatható, gépi spirál ezzel szemben a nagyobb átmérőjű csöveknél alkalmazható, ahol a kézi erővel való tekerés már nem hatékony. A vastagabb (12-38 mm) spirálokra már különböző speciális fejeket csatlakoztatunk.
A szifon, vagyis a bűzelzáró elsődleges célja, hogy megakadályozza a bűz visszaáramlását, ha jól működik, nem terjeng csatornaszag az otthonunkban. Szerepe, hogy a különböző lefolyók szennyvizét elvezesse a főcsatornába. Előfordul viszont, hogy a sok összegyűlt ételmaradéktól és zsiradéktól a szifonban olyan massza képződhet, ami komoly dugulást okoz. Ilyen esetben ezt a lefolyó alá bemászva bizony szét kell szedni, amit megfelelő szakértelem híján nem feltétlenül ajánlunk még a vállalkozó kedvű férjeknek sem… Hívjon inkább minket, garantáltan megoldjuk a problémát!
Szinte lehetetlen elkerülni, hogy a mosdókagyló előbb vagy utóbb elduguljon. Ennek oka, hogy az évek alatt a lefolyóba kerülő haj és szappan összeáll, így csökkentve a csövek vízáteresztő-képességét. Bevált házi praktika a szódabikarbónás, ecetes forró vizes öblítés, illetve a boltban kapható lefolyótisztítók használata. Ha azonban ezek csődöt mondanak, akkor bizony szakember kell. Hívjon minket bizalommal, segítünk!

A mosogató duguláselhárításról további részleteket itt olvashat.
Először is engedjük tele a mosogatót forró vízzel, mivel ez segít a zsiradékok és szappanmaradékok feloldásában. Amennyiben két tálcás a mosogatónk, akkor a második lefolyóba rakjuk bele a dugót, és jól rögzítsük. Ezt követően a vízzel teli mosogatónál kihúzzuk a dugót, és azonnal elkezdünk pumpálni. A kézipumpával befedjük a lefolyónyílást, és szabályos, ritmikus mozdulattal pumpálunk. Az így létrejött vákuum ereje általában a makacsabb szennyeződésekkel is elbánik. Abban az esetben, ha nem használ a WC pumpa és a forró víz, még mindig próbálkozhatunk a boltban kapható, különböző vegyszerekkel és lefolyótisztító grantulátumokkal. Fontos viszont, hogy ezekkel a maró, bőrirritáló hatású anyagokkal nagyon óvatosan bánjunk, és ügyeljünk arra, nehogy a szemünkbe kerüljön! Ha ezek sem oldják meg a dugulást, akkor hívjon minket!

A mosogató duguláselhárításról további részleteket itt olvashat.
Amennyiben még időben cselekszünk, amikor csak kicsit áll meg a víz a kádban, akár otthoni módszerekkel is megszüntethetjük a dugulást. Bevethetjük a vízkőoldót, amit a lefolyóba öntünk, majd átmossuk vízzel. Ilyenkor esetleg rásegítünk kézi pumpával is. Próbálkozhatunk továbbá szódabikarbóna és ecet keverékével, vagy a boltban kapható lefolyótisztítókkal, amiket rendszerint este kell a lefolyóba önteni, hatásukat ugyanis egy éjszaka alatt fejtik ki. Reggel aztán forró vízzel tudjuk leöblíteni ezeket a szereket. Ha ez sem segített, ilyenkor szokott következni a háziasszonyok “csodafegyvere”, a háztartási sósav. Ezzel viszont nagyon óvatosan kell bánni, mert mérgező! Amennyiben a dugulás még mindig fennáll, szakemberre lesz szüksége.

A kád duguláselhárításról további részleteket itt olvashat.
A padlóösszefolyók eldugulása az egyik leggyakrabban előforduló dugulás fajta, amely az otthonokban jelentkezik. Nem is csoda, hiszen a különféle törmelék, por és háziállatszőr rendre a csatornába kerül. Amikor a padlóösszefolyó bűzelzáró kellemetlen szagokat kezd árasztani, érdemes gyanakodnunk, mert annak leggyakoribb oka a dugulás. Amikor nem makacs dugulásról van szó, sok esetben elegendő lehet a padlóösszefolyó alapos kitakarítása is. Ilyenkor a bűzelzáró dugót elltávolítjuk, így könnyen hozzáférhetünk, majd egy slaggal vagy tusolócsővel kimoshatjuk a lerakódott szennyeződést. Előfordul ugyanakkor, hogy a lefolyóvezeték úgy eldugul, hogy már semmilyen házi praktika és tisztítószer nem segít. Ilyenkor kell szakembert kell hívni, aki profi duguláselhárító gépekkel szüntetni meg a problémát.

A padlóösszefolyó duguláselhárításról további részleteket itt olvashat.
A háztartásokban a WC dugulása a leggyakrabban előforduló probléma, aminek legfőbb oka a vízkő mellett a túl nagy mennyiségben leöblített WC papír, illetve az olyan oda bedobott idegen tárgyak, mint például a nedves törlőkendő, papír zsebkendők, valamint a tisztasági betétek. Sokan sajnos még például a macska almot is belszórják, ami szintén nem jó ötlet.

Amikor már nem folyik le a WC, netán még vissza is jön a víz, az esetek többségében a WC pumpa nagy segítségünkre lehet a lágyabb dugulások megindítására, amikor erőteljes mozdulatokkal megpróbáljuk megoldani a dugulást. Ha ez nem hoz eredményt, akkor a boltokban kapható, maró hatású lefolyótisztítókat vethetjük be. Amennyiben ezek sem oldják meg a problémát, akkor érdemes profikra bízni a munkát, mert tényleg minden perc számít. A WC duguláselhárításról további részleteket itt olvashat.

Minél komolyabb egy dugulás, annál komolyabb eszközökhöz kell nyúlnunk. Ha az eltömődést olyan anyagok okozza, mint a sóder, homok, iszap vagy valamilyen építőanyag, ott már csak a woma csatornatisztító bevetése marad. A prémium minőségű, magasnyomású Woma gépet akkor vesszük elő, ha a duguláselhárító spirál és egyéb eszközök már nem működnek. Szerencsére nincs olyan dugulás, amit egy ilyen masina ne lenne képes megszüntetni.

A kompakt, robosztus Womás csatornamosó a legmakacsabb dugulásokkal is simán elbánik. A duguláselhárítás csúcsát képviselő, spirál- és szerszámkészlettel felszerelt magasnyomású csatornamosó (WOMA) berendezés még a meszes, cementes lerakódások tisztításánál is alkalmazható. A gép hatékonyságát a motorja által generált, akár 300 bar teljesítményű nyomás biztosítja. A Woma készüléket úgy kell elképzelni, mint egy hosszú slag végére helyezett buzogányfejet, amelyből a csőfúvóka előre és oldalirányba is spricceli a magasnyomású vizet, így nemcsak utat tör magának minden szennyeződésen keresztül, hanem egyúttal a csöveket is átmossa, a vezeték oldalfalát is megtisztítja. Ha tényleg nagy a baj, és szeretné elkerülni az esetleges bontást, hívjon minket éjjel-nappal, segítünk! Bízza profi szakembereinkre a munkát!

A womás csatornatisztításról további részleteket itt olvashat.

A kamerás csatornavizsgáló olyan precíz diagnosztikai készülék, amely teljesen vízálló, segítségével dokumentálhatjuk a videófelvételt vagy képeket rögzíthetünk, melyet akár DVD-n vagy pendrive-on át is tudunk nyújtani a megrendelőnek. A modern, WiFi-technológiával rendelkező gép giroszkóposan forduló kamerával és lámpával van felszerelve, így minden apró helyre bejut. Felhasználóbarát érintőképernyőjének köszönhetően szerelőink gyorsan, egyszerűen és professzionális módon vizsgálhatják ki és elemezhetik a csővezetékekben jelentkező problémákat.

A vízálló csatornakamerát 40 és 250 mm átmérőjű csövekben használjuk. A giroszkóposan forduló kamerával és lámpával felszerelt csővizsgáló kamera akár 100 méter hosszú vezetékek vizsgálatára is fel van készítve. Sok éves tapasztalattal rendelkező duguláselhárító szakembereink a német prémium márka, a Rothenberger ROSCOPE i2000 csővizsgáló kameráját használják, amely a legmodernebb kameratechnikát kombinálja a precíz helymeghatározási technológiával. Felhasználóbarát érintőképernyőjének köszönhetően a szerelők gyorsan, egyszerűen és professzionális módon vizsgálhatják ki és elemezhetik a csővezetékekben jelentkező problémákat. A WiFi-technológia segítségével közvetlenül átvihetők a kép- és videóanyagok mobileszközre is.

A kamerás csatornavizsgálatról további részleteket itt olvashat.

A csővizsgáló kamerával történő csatorna nyomvonal meghatározás a duguláselhárítás új szintje. Szakembereink a német prémium márka, a Rothenberger ROSCOPE i2000 csővizsgáló kameráját használják, amely a legmodernebb kameratechnikát kombinálja a precíz helymeghatározási technológiával. A kamera tovább bővíthető a Rothenberger ROLOS PLUS műszerrel, ami tulajdonképpen a kamera fejébe épített, 512 Hz-es lokátor jeladó, melynek segítségével akár még a földben 60 centiméter mélyen futó vezetékeket is precízen fel tudjuk térképezni. A Rothenberger ROSCOPE i2000 csővizsgáló kamera fejéhez rögzíthető Rothenberger ROLOC PLUS helymeghatározó modul lehetővé teszi, hogy pontosan meghatározza a kamera fejéhez rögzített adó helyzetét. A ROLOC PLUS szonda garantálja a hajszálpontos helymeghatározást, miközben pontos mélységmérést is lehetővé tesz. A műszeren különböző frekvenciák is választhatók. A könnyen áttekinthető menüelrendezés lépésenként végigvezeti a helymeghatározási folyamaton tapasztalt szakembereinket. A ROLOC PLUS modul segítségével professzionálisan és rövid idő alatt tudják azonosítani a problémát a szerelőink, majd pedig dönteni a szükséges intézkedésekről.

A csatorna nyomvonal meghatározásról további részleteket itt olvashat.

Hívja professzionális duguláselhárító csapatunkat!
Kiszállás akár 1 órán belül!

FIX árakkal és 10 nap garanciával dolgozzunk.
Tekintse meg duguláselhárítás árainkat!

A weboldalon cookie-kat ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogat egy webhelyet az tárolhat vagy lekérhet információkat a böngészőben, főként sütik formájában. Itt beállíthatja személyes cookie szolgáltatásokat.


_ga, _gid, _gat Süti típusa: Statisztikai célú sütik, Google Analytics Adatkezelés jogalapja: Az Ön hozzájárulása Adatkezelés célja: Információ gyűjtése azzal kapcsolatban, hogyan használják látogatóink weboldalunkat. Adatkezelés időtartama: 2 év, 1 nap, 1 perc. Az egyes sütik leírásáról itt tájékozódhat: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

Összes tiltása
Összes engedélyezése